Przyjęcia okolicznościowe

Planujesz wesele, komunię, chrzciny lub inną imprezę okolicznościową? Zadzwoń lub odwiedź nas osobiście. Nasi konsultanci dobiorą dla Ciebie menu, zadbają o wystrój sali, przygotują scenariusz przyjęcia.

Zaufaj naszemu doświadczeniu. PAPAVER HOTEL zaprasza.

OFERTA- Przyjęcie Weselne 210 zł / os

Wesele to jeden z najważniejszych momentów Twojego życia , zatem powinien to być najpiękniejszy i perfekcyjnie zorganizowany dzień. Z myślą o tej chwili, specjalnie dla Państwa, przygotowaliśmy ofertę przyjęć weselnych. Z wielką przyjemnością zorganizujemy przyjęcie o jakim Państwo marzycie, według scenariusza opartego na tradycji, bądź zgodnie z Państwa własnym pomysłem. 

Na początek tradycyjnie:
Rosół z makaronem

Gorące dania obiadowe – 5 porcji/os.- 8 rodzajów do wyboru:
Koperty schabowe panierowane  z pieczarkami
Tradycyjny schab panierowany
Pieczeń z karkówki w sosie
Żeberka w piwie
Zrazy wołowe w sosie
De volaille z masłem i pietruszką
De volaille z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami
Udziec pieczony- dramstik  bbq
Pierś  indycza faszerowana szpinakiem zapiekana w beszamelu
Filet z ryby w cieście z czarnuszką (Błękitek)
Filet z ryby w panierce panko (Limanda)
Dodatki:
Ziemniaki gotowane
Kluski śląskie
Frytki / łódeczki
Surówka z białej kapusty, czerwonej, warzywa gotowane, buraczki.

Po obiedzie deser 1porcja/os.- 1 rodzaj dla wszystkich:
 panacotta z puree z mango/ mus czekoladowy z wiśnią/  lody z sosem porzeczkowym i bitą śmietaną 

Następnie na stole pojawią się zimne zakąski – 5 porcji/os.- 8 rodzajów do wyboru:
Pasztet wieprzowy w cieście francuskim
Polędwica z nadzieniem z pieczonymi migdałami
Galaretka wieprzowa z warzywami
Tatar wołowy z przepiórczym jajem
Rolada serowa z żurawiną
Rolada drobiowa z pomidorami suszonymi i szpinakiem
Kolorowy duet rybny
Ryba po grecku
Śledzik po polsku w sałatce warzywnej
Pieczywo, masło
Sałatki – 1,5 porcja/os.-3 rodzaje do wyboru:
Sałatka tradycyjna  jarzynowa
Sałatka gyros
Sałatka tortellini
Sałatka włoska

Kolacja  na ciepło przed północą – 2 porcje/os.:
Szwajcar- panierowany kotlet schabowy nadziewany serem
Kurczak na patyku
Sałatka  grecka

Tort (we własnym zakresie) , Czas oczepin……………………………

Po oczepinach – ciepły posiłek:
Flaczki wołowe/Barszczyk czerwony czysty

Dania mięsne – 2 porcje/os:
Stek mielony wieprzowy z cebulką
Cepeliny z okrasą z cebulki i wędzonego boczku
Bigos  z grzybami i suszonymi śliwkami lub kapusta zasmażana

Nad ranem-dla wytrwałych:
Żurek z kiełbasą i  pieczywem

CENA MENU 210ZŁ/OS. + 20ZŁ POPRAWINY= 230ZŁ/OS.


Dodatkowo w cenie menu:
Nocleg dla Pary Młodej- gratis
Powitanie Gości lampką wina musującego,
Kawa rozpuszczalna i herbata – serwowana w bufetach,
Woda mineralna niegazowana – serwowana w dzbankach szklanych,
Owoce 150 g/os podane na paterach w bufetach lub na stołach gości,
Ciasto 300 g/os podane na paterach w bufetach lub na stołach gości (pochodzenie Cukiernia Janiak&Benk z Konina),
Dekoracja podstawowa: pokrowce i kokardy na krzesła w kolorze ecru lub w kolorze białym  (wybór w miarę dostępności)          obrusy białe, bankietówki białe lub ecru, skirtingi przy bufetach i przy stole Młodych.
Przed wejściem do hotelu czerwony dywan.

Informacje dodatkowe:
Tort nie jest wliczony w cenę menu.
Tort można dostarczyć we własnym zakresie przedstawiając dokument zakupu/pochodzenia  lub za dodatkową dopłatą wg faktury możemy zamówić w cukierni.
Czas trwania poprawin do 6 godzin – cena 20 zł/os, w przypadku przedłużenia dodatkowa opłata w wysokości 300zł za każdą rozpoczętą godzinę.
Potrawy gorące serwujemy 30 minut później od ustalonej godziny rozpoczęcia poprawin, oraz podajemy świeże surówki i gotowane ziemniaki.


Na życzenie klienta – za dodatkową opłatą:
Fontanna czekoladowa – od 800zł

Golonka gotowana/pieczona- 15zł/porcja
Kacze uda z rozmarynem- 15zł/porcja
Udziec pieczony z kaszą i sosem czosnkowym – 600zł/szt.
Indyk faszerowany z brokułowym risotto – 600zł/szt.
Prosiak pieczony z kaszą – od 900zł
Stół z wyrobami wiejskimi -od 450zł/ tylko strzecha 100zł.

Wynajęcie rollbaru mobilnego- 50zł (bez piwa, tylko szkło lub kufle jednorazowe, bez usługi nalewania).

W przypadku wynajęcia usługi barmańskiej- soki i napoje barman musi posiadać własne, jak i również wszelkie akcesoria barmańskie, bar oraz wyposażenie, m.in. lód.

 

 

OFERTA - Komunia 2019

Dania obiadowe

  • Zupa – rosół z makaronem

Dania mięsne (4p/os.):

  • Karkówka pieczona w ciemnym sosie
  • Panierowane koperty ze schabu z grzybami i serem
  • Panierowany filet z kurczaka
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
  • Filet z dorsza pachnący tymiankiem

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane
  • Kluski śląskie
  • Frytki
  • Warzywa gotowane
  • Surówki

 Zimne zakąski (3p/os.):

  • Terrina z polędwiczką wieprzową
  • Schab wieprzowy z serem wędzonym i migdałami w liściach z włoskiej kapusty
  • Galantyna z kurczaka z morelami
  • Ryba po grecku
  • Sałatka grecka
  • Sałatka gyros
  • Pieczywo

 Kolacja (1p/os) – podana ok. godz. 18.00:

  • Barszczyk czerwony czysty
  • De volaille z masełkiem
  • Stek wieprzowy mielony z cebulka
  • Opiekane ziemniaki z ziołami i sosem czosnkowym
  • Kapusta zasmażana

 Dodatkowo w cenie menu:

  • Deser lodowy z owocami
  • Napoje gorące: kawa i herbata
  • Napoje zimne – 1l/os. (sok pomarańczowy, jabłkowy)

 Cena: 140 zł/osoba

OFERTA - Osiemnastka

Na początek:

  • Rosół z makaronem, lub zupa krem: brokułowy, pomidorowy, pieczarkowy – 1 do wyboru

Gorące dania obiadowe – 3 porcje mięsa na osobę 4 rodzaje mięs do wyboru

  • Pieczona karkówka w ciemnym sosie / Stek mielony wieprzowy z cebulką
  • Koperty schabowe faszerowane grzybami i serem / Tradycyjny schabowy
  • Udka faszerowane na pomarańczowo / Filet z kurczaka panierowany
  • Dorsz pachnący tymiankiem / Filet z miruny zapiekany z pieczarkami w beszamelu

Dodatki:

  • Surówki – 3 rodzaje
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kluski śląskie
  • Frytki

 Zimne zakąski – 3 porcje na osobę 4 rodzaje zakąsek i 2 rodzaje sałatek do wyboru

  • Rolada serowa z szynką i natką pietruszki / Szpinakowy omlet z łososiem wędzonym
  • Kolorowa pieczeń ze schabu / Terina z polędwiczką wieprzową
  • Pasztet domowy zapiekany w serze / Galantyna z kurczaka z morelami
  • Paluszki rybne na słodko-kwaśno pod pieczarkami/ Ryba po grecku
  • Sałatka „Cezar” z kurczakiem, grzankami i sosem czosnkowym / Sałatka gyros
  • Sałatka tradycyjna jarzynowa / Sałatka Marynarska z brokułami, kurczakiem i prażony słonecznik
  • Pieczywo

 ok.23.00 – ciepła przekąska 1 porcja /os 2 rodzaje do wyboru

  • Bułki pełne pyszności – hamburgery własnej roboty / tortille z kurczakiem i warzywami
  • De volaille / Szwajcar – panierowany schabowy z żółtym serem

 Po północy – 1porcja mięsa na osobę /1 rodzaj do wyboru

  • Barszczyk czerwony czysty
  • Kotlet hawajski-pierś drobiowa zapiekana z owocami
  • Szaszłyk wieprzowy z warzywami
  • Coleslaw – sałatka z białej kapusty
  • Pieczywo

Bufet :

  • Kawa i herbata
  • Ciasto – 200g/os( zamawiamy w Cukierni Janiak w Koninie)
  • Owoce – 100g/os
  • Napoje zimne 1l/os ( soki, napoje gazowane, woda mineralna ng.)

Cena : 99 zł /os – z ciastem i  szampan gratis , 95zł /os – bez ciasta i tortu