Przyjęcia okolicznościowe

Planujesz wesele, komunię, chrzciny lub inną imprezę okolicznościową? Zadzwoń lub odwiedź nas osobiście. Nasi konsultanci dobiorą dla Ciebie menu, zadbają o wystrój sali, przygotują scenariusz przyjęcia.

Zaufaj naszemu doświadczeniu. PAPAVER HOTEL zaprasza.

OFERTA - Przyjęcie Weselne 170 zł/ os.

Wesele to jeden z najważniejszych momentów Twojego życia , zatem powinien to być najpiekniejszy i perfekcyjnie zorganizowany dzień. Z myślą o tej chwili, specjalnie dla Państwa, przygotowaliśmy ofertę przyjęć weselnych. Z wielką przyjemnością zorganizujemy przyjęcie o jakim Państwo marzycie, według scenariusza opartego na tradycji, bądź zgodnie z Państwa własnym pomysłem.

Na początek tradycyjnie:
Zupa – rosół z makaronem

Gorące dania obiadowe – 4porcje/os:
Pieczeń wieprzowa z karkówki z sosem pieczeniowym
Stek mielony ze smażoną cebulką
Panierowane koperty ze schabu z pieczarkami
Tradycyjny panierowany kotlet schabowy
De volaille z masełkiem
Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, serem feta w marynacie oregano
Cordon blue ze szpinakiem i serem pleśniowym( filet z kurczaka, panierowany)
Filet z dorsza pachnący tymiankiem
Dodatki skrobiowe 1porcja/os i Surówki 1porcja/os – 3 rodzaje
Ziemniaki z koperkiem
Kluski śląskie
Frytki

Po obiedzie deser – panacotta z puree z mango

Następnie na stole pojawią się zimne zakąski – 3porcje/os:
Terina z polędwiczką wieprzową
Kolorowa rolada ze schabu
Pasztet domowy zapiekany w serze
Galantyna z kurczaka z dodatkiem moreli
Zimne nóżki drobiowe
Ryba po grecku
Pieczywo, masło
Sałatki 1porcja/os:
Sałatka jarzynowa
Sałatka z kurczaka a la gyros
Sałatka grecka

Gorący posiłek przed północą – 1porcja/os:
Barszczyk czerwony czysty
Pierś z kurczaka z kostką na pomidorowym puree

Gorący posiłek po północy – 1porcja/os:
Flaki wołowe
Zraziki wieprzowe w sosie
Cepeliny z okrasą z cebuli i wędzonego boczku
Kapusta zasmażana
Pieczywo

Nad ranem – dla wytrwałych:
Żurek z pieczywem

Cena menu 170zł/os

 

Dodatkowo w cenie menu:
Nocleg dla Pary Młodej- gratis
Powitanie Gości lampką wina musującego,
Kawa rozpuszczalna i herbata – serwowana w bufetach,
Woda mineralna niegazowana – serwowana w dzbankach szklanych,
Owoce 150 g/os podane na paterach w bufetach lub na stołach gości,
Dekoracja podstawowa: pokrowce i kokardy w kolorze ecru lub w kolorze białym bez kokard (wybór w miarę dostępności) obrusy białe, bankietówki białe lub ecru, skirtingi przy bufetach i przy stole Młodych.
Przed wejściem do hotelu czerwony dywan.

Informacje dodatkowe:
Tort i ciasto nie jest wliczone w cenę menu.
Tort i ciasto można dostarczyć we własnym zakresie przedstawiając dokument zakupu/pochodzenia lub za dodatkową dopłatą wg faktury możemy zamówić w cukierni.
Czas trwania poprawin do 6 godzin – cena 20 zł/os, w przypadku przedłużenia dodatkowa opłata w wysokości 300zł za każdą rozpoczętą godzinę.
Potrawy gorące serwujemy 30 minut później od ustalonej godziny rozpoczęcia poprawin,
oraz podajemy świeże surówki i gotowane ziemniaki.
Na życzenie klienta – za dodatkową opłatą:
Deser lodowy – 12zł/porcja
Fontanna czekoladowa – 600zł
Golonka pieczona w piwie – 18z/porcja
Kacze uda z rozmarynem na modrej kapuście – 18zł/porcja
Gęsina pieczona z kluseczkami półfrancuskimi -18zł/porcja
Udziec pieczony z kaszą i sosem czosnkowym – 600zł/szt.
Indyk faszerowany z brokułowym risotto – 600zł/szt.
Prosiak pieczony z kaszą – od 900zł
Stół z wyrobami wiejskimi -od 450zł/ tylko strzecha 100zł

Wynajęcie rollbaru mobilnego- 100zł (bez piwa, tylko szkło lub kufle jednorazowe, bez usługi nalewania).      

W przypadku wynajęcia usługi barmańskiej- soki i napoje barman musi posiadać własne, jak również wszelkie akcesoria barmańskie, bar oraz wyposażenie, m.in, lód.

OFERTA- Przyjęcie Weselne 190 zł / os

Na początek tradycyjnie:
Rosół z makaronem

Gorące dania obiadowe – 5 porcji/os.- 8 rodzajów do wyboru:
Szwajcar – panierowany kotlet schabowy nadziewany serem
Panierowane koperty ze schabu z grzybami
Pieczeń wieprzowa z karkówki z sosem pieczeniowym
Żeberka z piekarnika
Polędwiczki wieprzowe pieczone z cykorią
Zrazy wołowe z sosem grzybowym
Kacze uda z rozmarynem
Udko z kurczaka na dwa sposoby – udziec w sosie BBQ i dramstik faszerowany
De volaille z masłem
Pierś drobiowa zapiekana ze smażonymi pomidorami i mozarellą
Pierś indycza faszerowana kurkami – rolada cięta w plastry
Dorsz pachnący tymiankiem
Łosoś zapiekany pod beszamelem

Dodatki skrobiowe – 1,5 porcji/os.– 3 rodzaje do wyboru:
Ziemniaki gotowane
Kluski śląskie
Frytki
Ziemniaki panierowane a la dauphine
Zapiekanka ziemniaczana
Kasza z grzybami
Surówki 3 rodzaje: marchew, kapusta biała i czerwona ,ćwikła z chrzanem -1 porcja /os.

Po obiedzie deser – panacotta z puree z mango

Następnie na stole pojawią się zimne zakąski – 5 porcji/os.- 8 rodzajów do wyboru:
Domowy pasztet zapiekany w serze
Pieczyste z kremem chrzanowym – kieszonki z pieczonego schabu z kremem maślano- chrzanowym
Pieczony udziec z indyka na zimno
Zimne nóżki – wieprzowina w galarecie
Balotyna z omletem i farszem z wątróbki – pieczeń z filetowanego kurczaka z dodatkami
Vol au vent z serkiem śmietankowym i łososiem wędzonym
Kolorowy duet rybny – dwa rodzaje ryb w kolorowej galaretce
Śledzik po naszemu – matjas w sałatce warzywno owocowej
Paluszki rybne w brzoskwiniowo paprykowym sosie
Szpinakowy omlet z wędzonym łososiem
Tatar z wołowiny z przepiórczym jajkiem
Pieczywo, masło
Sałatki – 1 porcja/os.-2 rodzaje do wyboru:
Grecka – mix sałat , pomidory , cebula , ogórki , oliwki , ser feta , sos
Marynarska – brokuły , panierowany kurczak , pomidory , gotowane jaja , sos i słonecznik prażony
A la gyros – kurczak , cebula , ogórki konserwowe , sos , kapusta
Francuska – mix sałat , mix serów, owoce , sos
Tradycyjna jarzynowa

Co nieco na ciepło przed północą – 1 porcja/os.:
Glazurowane skrzydełka z ryżem i blanszowanymi warzywami
Pierś drobiowa z kostką na pomidorowym puree

Po oczepinach – ciepły posiłek (do wyboru):
Flaczki wołowe
Barszczyk czerwony czysty

Dania mięsne – 2 porcje/os:
Cepeliny
Szaszłyki wieprzowe z warzywami
Golonka pieczona
Stek mielony z karkówki z duszoną cebulą
Kapusta zasmażana

Nad ranem-dla wytrwałych:
Żurek z pieczywem

Cena menu 190zł/os
Dodatkowo w cenie menu:
Nocleg dla Pary Młodej- gratis
Powitanie Gości lampką wina musującego,
Kawa rozpuszczalna i herbata – serwowana w bufetach,
Woda mineralna niegazowana – serwowana w dzbankach szklanych,
Owoce 150 g/os podane na paterach w bufetach lub na stołach gości,
Ciasto 300 g/os podane na paterach w bufetach lub na stołach gości (pochodzenie Cukiernia Janiak&Benk z Konina),
Dekoracja podstawowa: pokrowce i kokardy na krzesła w kolorze ecru lub w kolorze białym bez kokard (wybór w miarę dostępności) obrusy białe,bankietówki białe lub ecru, skirtingi przy bufetach i przy stole Młodych.
Przed wejściem do hotelu czerwony dywan.
Informacje dodatkowe:
Tort nie jest wliczony w cenę menu.
Tort można dostarczyć we własnym zakresie przedstawiając dokument zakupu/pochodzenia lub za dodatkową dopłatą wg faktury możemy zamówić w cukierni.
Czas trwania poprawin do 6 godzin – cena 20 zł/os, w przypadku przedłużenia dodatkowa opłata w wysokości 300zł za każdą rozpoczętą godzinę.
Potrawy gorące serwujemy 30 minut później od ustalonej godziny rozpoczęcia poprawin,oraz podajemy świeże surówki i gotowane ziemniaki.
Na życzenie klienta – za dodatkową opłatą:
Deser lodowy – 12zł/porcja
Fontanna czekoladowa – od 600zł
Golonka po bawarsku – 18zł/porcja
Gęsina pieczona z kluseczkami półfrancuskimi -18zł/porcja
Udziec pieczony z kaszą i sosem czosnkowym – 600zł/szt.
Indyk faszerowany z brokułowym risotto – 600zł/szt.
Prosiak pieczony z kaszą – od 900zł
Stół z wyrobami wiejskimi -od 450zł/ tylko strzecha 100zł.

Wynajęcie rollbaru mobilnego- 100zł (bez piwa, tylko szkło lub kufle jednorazowe, bez usługi nalewania).

W przypadku wynajęcia usługi barmańskiej- soki i napoje barman musi posiadać własne, jak i również wszelkie akcesoria barmańskie, bar oraz wyposażenie, m.i. lód.

OFERTA - Przyjęcie Weselne Bez Poprawin 180 zł / os

Na początek tradycyjnie:

Rosół z makaronem

Gorące dania obiadowe – 3,5porcji/os.

Schabowy panierowany z nadzieniem ze smażonych porów i boczku

Pieczeń wieprzowa z karkówki z  sosem  pieczeniowym

De volaille z masłem

Pierś  indycza faszerowana kurkami  – rolada cięta w plastry

Dorsz pachnący tymiankiem

Dodatki skrobiowe  

Ziemniaki gotowane

Kluski śląskie

Frytki

Surówki  3 rodzaje: marchew, kapusta biała i czerwona –1 porcja /os.

Po obiedzie deser – panacotta z puree z mango

Następnie na stole pojawią się zimne zakąski – 3,5 porcji/os.

Pieczyste z kremem chrzanowym – kieszonki  z pieczonego schabu  z kremem maślano- chrzanowym

Zimne nóżki  – wieprzowina w galarecie

Balotyna  z omletem i farszem z wątróbki – pieczeń z filetowanego kurczaka z dodatkami

Szpinakowy omlet z wędzonym łososiem

Tatar z wołowiny z przepiórczym jajkiem

Sałatki: grecka, a’la gyros, tradycyjna jarzynowa

Pieczywo, masło

Co nieco na ciepło przed północą – 1 porcja/os.:

Barszczyk czerwony czysty(dla każdego)

Filet panierowany z kurczaka z mozzarella/ Stek mielony z karkówki z duszoną cebulą 

Ziemniaki opiekane

Około 24.00 tort , oczepiny

Po oczepinach – ciepły posiłek 1p/os.

Flaczki wołowe (dla każdego)

Golonka pieczona/ Udko z kurczaka faszerowane pieczarkami

Bigos

Pieczywo

Nad ranem-dla wytrwałych:

Żurek  z pieczywem

Cena menu 180zł/os.

Dodatkowo w  cenie menu:

Powitanie Gości lampką wina musującego,

Kawa rozpuszczalna i herbata – dostępna   w bufetach,

Woda mineralna niegazowana – serwowana w dzbankach szklanych,

Napoje zimne: coca cola, sprite, sok jabłkowy, pomarańczowy – bez limitu,

Owoce 150 g/os podane na paterach w bufetach lub na stołach gości,

Ciasto  200 g/os podane na paterach w bufetach lub na stołach gości (pochodzenie Cukiernia Janiak&Benk  z Konina),

Tort 100g/os Cukiernia Janiak&Benk – (za wyjątkiem wykonanego w polewie marcepanowej i niestandardowym kształcie – istnieje możliowość za dodatkową opłatą),

Dekoracja podstawowa sali: pokrowce i kokardy na krzesła w kolorze ecru lub w kolorze białym bez kokard (wybór w miarę dostępności), obrusy białe, bankietówki białe, skirtingi przy bufetach i przy stole Młodych.

Przed wejściem do hotelu czerwony dywan.

Na życzenie klienta – za dodatkową opłatą:

Udziec pieczony z kaszą i sosem czosnkowym   -600zł/szt.

Indyk faszerowany z brokułowym risotto         – 600zł/szt.

Prosiak pieczony z kaszą – od 900zł

Stół z wyrobami wiejskimi -od 450zł/ tylko strzecha 100zł

Deser lodowy (zamiana panacotty)- dopłata 4 zł/szt

Wynajęcie rollbaru mobilnego- 100zł (bez piwa, tylko szkło lub kufle jednorazowe, bez usługi nalewania).

W przypadku wynajęcia usługi barmańskiej- soki i napoje barman musi posiadać własne, jak i również wszelkie akcesoria barmańskie, bar oraz wyposażenie, m.in. lód.

Nocleg dla Pary Młodej-  gratis

 

OFERTA - Komunia 2018

Dania obiadowe

 

  • Zupa – rosół z makaronem

Dania mięsne (3p/os.):

  • Karkówka pieczona w ciemnym sosie
  • Panierowane schabowe z nadzieniem ze smażonych porów i boczku
  • Panierowany filet z kurczaka
  • Filet z dorsza pachnący tymiankiem

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane
  • Kluski śląskie
  • Frytki
  • Warzywa gotowane
  • Surówki

 Zimne zakąski (3p/os.):

  • Terrina z polędwiczką wieprzową
  • Rolada z kurczaka z suszonymi owocami
  • Balotyna z piersi z kurczaka z wątróbką i szpinakiem
  • Ryba po grecku
  • Sałatka grecka
  • Sałatka gyros
  • Pieczywo

 Kolacja (1p/os) – podana ok. godz. 18.00:

  • Barszczyk czerwony czysty
  • De volaille z masełkiem
  • Stek wieprzowy mielony z cebulka
  • Kapusta zasmażana
  • Pieczywo

 Dodatkowo w cenie menu:

  • Ciasto – 200 g/os. (dostawca – Cukiernia Janiak & Benk)
  • Owoce – 150g/os.
  • Napoje gorące: kawa i herbata
  • Napoje zimne – 1l/os. (sok pomarańczowy, jabłkowy)

 Cena: 140 zł/osoba

OFERTA - Osiemnastka

Na początek:

 

  • Rosół z makaronem, lub zupa krem: brokułowy, pomidorowy, pieczarkowy – 1 do wyboru

Gorące dania obiadowe – 3 porcje mięsa na osobę 4 rodzaje mięs do wyboru

  • Pieczona karkówka w ciemnym sosie / Stek mielony wieprzowy z cebulką
  • Koperty schabowe faszerowane grzybami i serem / Tradycyjny schabowy
  • Udka faszerowane na pomarańczowo / Filet z kurczaka panierowany
  • Dorsz pachnący tymiankiem / Filet z miruny zapiekany z pieczarkami w beszamelu

Dodatki:

  • Surówki – 3 rodzaje
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kluski śląskie
  • Frytki

 Zimne zakąski – 3 porcje na osobę 4 rodzaje zakąsek i 2 rodzaje sałatek do wyboru

  • Rolada serowa z szynką i natką pietruszki / Szpinakowy omlet z łososiem wędzonym
  • Kolorowa pieczeń ze schabu / Terina z polędwiczką wieprzową
  • Pasztet domowy zapiekany w serze / Galantyna z kurczaka z morelami
  • Paluszki rybne na słodko-kwaśno pod pieczarkami/ Ryba po grecku
  • Sałatka „Cezar” z kurczakiem, grzankami i sosem czosnkowym / Sałatka gyros
  • Sałatka tradycyjna jarzynowa / Sałatka Marynarska z brokułami, kurczakiem i prażony słonecznik
  • Pieczywo

 ok.23.00 – ciepła przekąska 1 porcja /os 2 rodzaje do wyboru

  • Bułki pełne pyszności – hamburgery własnej roboty / tortille z kurczakiem i warzywami
  • De volaille / Szwajcar – panierowany schabowy z żółtym serem

 Po północy – 1porcjia mięsa na osobę 1 rodzaj do wyboru

  • Barszczyk czerwony czysty
  • Kotlet hawajski-pierś drobiowa zapiekana z owocami
  • Szaszłyk wieprzowy z warzywami
  • Coleslaw – sałatka z białej kapusty
  • Pieczywo

Bufet :

  • Kawa i herbata
  • Ciasto – 200g/os( zamawiamy w Cukierni Janiak w Koninie)
  • Tort – 100g/os (zamawiamy w Cukierni Janiak w Koninie)
  • Owoce – 100g/os
  • Napoje zimne 1l/os ( soki, napoje gazowane, woda mineralna ng.)

Cena : 99 zł /os – z ciastem i tortem szampan gratis , 90zł /os – bez ciasta i tortu